sdiflodet

Hej antifascist i mitt flöde

Jag har sett att du delar mycket om SD:s fascism. Det har jag också gjort, eftersom deras uttalanden är uppseendeväckande och det känns viktigt att alla ska förstå vad SD är för parti. Men jag har insett att det är en dålig strategi. Kanske kan det avskräcka några väljare från att rösta på SD, men det gör också att debatten handlar uteslutande om SD:s frågor, och deras svar på de problem som människor upplever. Vi vet att deras svar är förkastliga och dessutom inte fungerar, men så länge vi lägger fokus på dem kommer inte våra egna svar fram.

Vi måste förskjuta samhällsdebatten från att handla om SD till att handla om konflikten mellan höger och vänster, om patriarkatet och om de människor som utsätts för rasism. Bara så tror jag att vi kan försvaga SD (och borgerligheten) och stärka vänstern.

Vi behöver skapa ilska mot orättvisorna mellan rik och fattig – istället för mot dem som inget har. Vi måste göra folk uppmärksamma på hur ojämställdheten drabbar kvinnor, och vi måste berätta om de människor som blir diskriminerade, hatade och attackerade på grund av rasism. Främst av allt måste vi visa på att vänsterns berättelse om att vi kan bättre stämmer: Det finns alternativ – pengar finns om vi omfördelar.

Här är några exempel på artiklar man kan sprida istället för artiklar om SD. Håll utkik efter annat som publiceras på liknande tema och sprid dem eller tipsa mig i kommentarsfältet eller på Twitter så utökar jag den här listan.

43 miljarder till de rikaste
http://www.dagensarena.se/innehall/resultatet-av-alliansbudgeten-43-miljarder-till-de-rikaste/

Om sveriges extrema förmögenhetsklyftor
http://newsner.com/2014/12/du-trodde-de-rika-bara-blev-rikare-men-vanta-bara-nar-du-ser-sanningen-kommer-du-tappa-hakan/

Hemlösa Nello förlorade allt i attacken mot romska lägret
http://www.etc.se/inrikes/nello-forlorade-allt-i-attacken-mot-taltlagret

Omfattande missbruk av visstidsanställningar
http://www.dagensarena.se/innehall/scb-bekraftar-omfattande-missbruk-av-visstidsanstallningar/

Allt fler tvingas till otrygga F-skattejobb
http://www.etc.se/inrikes/tusentals-tvingas-starta-firma-att-fa-jobba

630 miljoner mindre till ensamstående föräldrar
http://www.dagensarena.se/innehall/resultatet-av-alliansbudgeten-630-miljoner-mindre-till-ensamstaende-foraldrar/

Skolföretag går med mångmiljonförlust
http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/skolforetag-gar-med-mangmiljonforlust

Linnea Henrikssons feministiska tal i Musikhjälpen
https://www.youtube.com/watch?v=F4JmLnZoxSk&t=382

Den här texten har även återpublicerats av ETC.

Share Button